Doctor Life nyomásterápiás kezelések

  A mai, rohanó világban sokunknak nem jut elég ideje arra, hogy életünket a rendszeres testmozgás örömével tegyük teljesebbé.

  Mozgásszegény életmódunk, valamint a helytelen táplálkozási szokásaink következtében alakulnak ki olyan problémák, amelyek hosszú távon egészségkárosodáshoz, krónikus betegségek kialakulásához vezetnek.

  Ilyen probléma az ülő-álló foglalkozásúak körében a nehézláb-szindróma, a fájdalmakkal járó és esztétikai problémát is jelentő visszeresség, az alsó végtagok krónikus keringési elégtelensége.

  A mozgás hiánya, az egészségtelen táplálkozás az emésztőrendszer működészavarát, meglassulását okozza. A bélműködés renyhesége székelési problémákhoz, székrekedéshez vezet, mely egy sor -akár könnyen megelőzhető- problémát okoz, ilyenek például az aranyeresség, valamint a fájdalmas végbél-fissurák (repedések) kialakulása.

  Erre nyújthat megoldást a Dr. Life nyomásterápiás készülékkel történő kezelés.

  Milyen hatásai vannak?

  • -Vérkeringésjavító hatása van, javítja a kezelt terület vérellátását,helyi keringési viszonyait, ezáltal az oedemákat (vizenyőt) is segít kiüríteni.
  • -Fokozza a vénafal rugalmasságát.

  Mire jó?

  Alkalmazási lehetőségei:

  • Krónikus vénás elégtelenségben a vérkeringés és a nyirokkeringés javítására, mélyvénás trombózist követő panaszok (post-thrombotikus szindróma) enyhítésére,
  • Limfödémák nyirokpangás csökkentésére,
  • Nehézláb-szindróma kezelésére, a láb fáradtság-érzetének csökkentésére,
  • Bénulások után a rehabilitációs kezelés részeként,
  • Sérülések, törések, hosszan tartó immobilizáció (pl.gipszkötés) után.

   

  Hasi kezelés esetén a bélműködés, az emésztés jelentős javulásáról számolnak be, hiszen segítségével a belek mozgása aktiválódik, ezáltal a bél-passzázs felgyorsul. Éppen ezért hatékony kiegészítő módszer nemcsak a renyhe bélműködés, szorulásos panaszok esetén, hanem a
  méregtelenítő, salaktalanító kúrák folyamán is.

  Esztétikai alkalmazásai:

  Felhasználhatjuk a narancsbőr, illetve a helyi keringési zavarok következtében kialakuló problémák kezelésében is.