Mikrodermabrázió

  Hogyan történik a “bőrcsiszolás”?

  A mikrodermabrasion az orvosi gyakorlatból vett csiszolási technikák finomított változata, amely során a gyémánt fejjel és vákuum segítségével finoman, de hatékonyan eltávolítható az elhalt bőrsejtek felső rétege. A kezelés enyhe dörzsölő érzéssel jár, mely fájdalmat nem okoz.

   

   

   

  Lépésről lépésre:

  Felnagyítva a sematikus rajzon jól látható, hogy a felső elhalt szaruréteg megvastagodott, így a krém vagy bármilyen bőrápoló hatóanyag nem jut el a bőr mélyebb rétegeibe, a bőr oxigénfelvétele is gátolt. Kifelé a faggyúmirigyek nehezen ürülnek, így könnyen tágítják a pórusokat, elősegítve a gyulladások kialakulását. A bőr felülete tapintásra érdessé, szárazzá válik, húzódó, viszkető érzést okozva.

   

   

   

  Bőrcsiszolás során ezt a megvastagodott, száraz réteget speciális kristály és vákuum segítségével eltávolítom, így felszínre kerülnek az ép, egészséges, hidratált sejtek. A bőr felülete simává, egyenletessé válik. Ezzel a speciális peeling-gel serkentem a kollagén és elasztin rostokat is, elősegítem a  bőrlégzést, segítem a faggyúmirigy-működést, így megelőzöm a pórusok további tágulását és a gyulladásokat. Eltüntetem az apróbb ráncokat, és enyhítem a mélyeket. A bőr színét egyenletessé, homogénné teszem azzal, hogy a pigment foltokat halványítom.

   

   

  A kúra után a végeredmény egy ideális bőrkép, ami tapintásra sima, bársonyos, hidratált. A bőr megjelenése, kinézete fiatalosabb és üdébb lesz, egészséges, feszes, kevésbé ráncos, pigmentfolt-mentes. Már nem vagy csak kissé láthatóak a tág pórusok, megszűnőben vannak a gyulladások (vagy már feledésbe is merültek), a faggyúmirigyek kielégítően működnek. A bőrt egészen a mély rétegekig táplálni tudjuk.

   

   

  Kinek és miért ajánlom a dermabráziót?

  A finom és kíméletes hámlasztást tartják ma a legjobb, legkorszerűbb tartós hatású kezelésnek. Nagy előnye, hogy egyszerre többféle bőrproblémát is megszüntet, ezért ideális a pattanásos tiniknek, pigmentfoltokkal küzdőknek és a fiatalodni vágyó korosztálynak is.

  Hogyan újul meg, frissül a bőrünk?

  A bőr legfelső rétegében lévő hámsejtek természetes módon (ideálisan 28 nap alatt) leválnak, helyükre újak lépnek. Ez a hámlás a bőr természetes megújulási folyamata, mely a kor előrehaladtával, vagy egyéb külső és belső problémák okán lelassul, 35 éves korban már akár 35 nap is lehet. Cél, hogy minél inkább az ideális, 28 napos ciklussal újuljon meg a bőr, azaz a bőr normális működésének elősegítése.

  Milyen esetekben segít a gyémántfejes hámlasztás?

  A teljesség igénye nélkül: ráncok, szarkalábak, elszarusodási zavarok, pigment- és öregségi foltok, dohányzás okozta bőrelszíneződés, akne, aknés hegek, tág pórusok, plasztikai műtéti hegek, fénykárosodás, stria, cellulit, bőrsorvadás, SOS bőrregenerálás.

  Mi a különbség a mikroderambrázió és a plasztikai műtéttel végzett ránctalanítás között?

  Ezt a korszerű módszert azoknak ajánlom, akik szokásos napi tevékenységük mellett szeretnék bőrük egészségét, fiatalságát visszaállítani. A kezelés kúraszerű alkalmazása során sem változik meg az arcvonás, nem alakul ki semmiféle maradandó elváltozás (heg, pörk, varratvonal, érzékenység stb.), nem torzulnak az arc kontúrjai, nincsenek varratok, hosszú lábadozási idő. Fájdalommentes, eredménye tartós, mindez kockázat és mellékhatások nélkül. Ez a módszer nem jár mély hámlasztással, a bőrön a kezelés után néhány esetben enyhe kipirosodás jelentkezhet. Nem csak a ráncokat tűnteti el, hanem regenerálja a bőr felszínét, elősegíti a hatékonyabb bőrlégzést és oxigénfelvételt, nagymértékben elősegíti a hatóanyagok felszívódását a bőr mélyebb rétegeibe. Halványítja a napfény által okozott vagy a kor előrehaladtával megjelenő pigmentfoltokat (“májfoltok”, öregségi barna foltok stb.) is, a bőrfelszín színe egyenletesebb lesz. Már az első kezelés után a bőr puha, bársonyos tapintású lesz, csökken, szűkül a pórusok mérete. Nem utolsó sorban az otthoni ápoló kozmetikumokkal együtt is jóval olcsóbb beavatkozás, mint a plasztikai műtét.